St John’s Wood

ST JOHN’S WOOD, NORTH LONDON
DYER GRIMES

THE PROJECT

This project involved the complete refurbishment and modernisation of a listed Victorian house: stripping back to the basic shell, lowering of basement floors and underpinning to counter any subsidence. Finally, there was the addition of a stunning glass box extension at the back, opening out onto a lowered and drained garden.

SPECIFIC ELEMENTS OF THE BUILD

The most significant aspect of this project lay in the huge amount of unknown drains existing underground that needed diverting to allow the glass box extension. The house is a grade 2 listed building, so all works were carried out with a sympathetic approach in order to enhance the building in accordance with the listing. Finally, restricted access called for carefully managed excavation and construction.

  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood
  • St John's Wood

OTHER PROJECTS